کبد چرب چیست؟ درمان طبیعی کبد چرب بدون عوارض
کبد چیست؟
کبد یکی از ارگان های مهم بدن است که سم زدایی از داروها،دفع محصولات زائد ناشی از تخریب و نوسازی گلبول های قرمز خون به صورت صفرا،تولید فاکتورهای انعقادی خون،ذخیره قند بصورت گلیکوژن و نیز تنظیم سوخت و ساز قند و چربی از مهمترین نقش های آن در بدن می باشد.
البته نقش کبد در جذب چربی و دفاع درمقابل میکروب ها و سموم جذب شده از راه مواد غذایی را نیز نباید نادیده گرفت.
کبد چرب چیست؟
در واقع این بیماری نوعی التهاب در بدن است و چربی در کبد انباشته میشود که اخیرا به علت افزایش میزان چاقی در جامعه ی انسانی، شیوع این بیماری افزایش یافته است و اهمیت این بیماری به خاطر تخریب سلول های کبدی است.
در صورت عدم تشخیص زودهنگام و درمان مناسب می تواند منجر به بیماری پیشرفته و غیرقابل برگشت کبدی به نام سیروز شود. بیماری کبد چرب شامل طیفی از بیماری خفیف کبد به صورت تجمع چربی در سلول های کبدی است.
در گروهی از بیماران التهاب سلول کبدی ایجاد شده که در سیر خود ممکن است با تخریب سلول کبدی به بیماری مزمن و غیرقابل برگشت به نام سیروز منتهی شود. درست است که افرادی که نوشیدنی های الکلی مصرف میکنند احتمال به کبد چرب باشند با این حال حتی افرادی که الکل هم مصرف نمیکنند میتوانند به کبد چرب مبتلا شوند.
انواع دسته بندی کبد چرب
گرید 1
گرید 1. در این حالت کبدچرب ساده ترین نوع ان است که دلیل به وجود امدن این بیماری خوردن مواد غذایی ناسالم است. البته اصلا جای نگرانی نیست چرا که این گرید با افزایش فعالیت های روزانه و تغذیه سالم خیلی زود به صورت کامل برطرف میشود.
گرید 2
گرید 2.در این حالت وضعیت بیمار کمی سخت تر و پیچیده تر میشود. این حالت از کبدچرب رژیم غذایی خاص خود را برای درمان نیاز دارد و با تنظیم رژیم غذایی سالم قابل درمان است.
گرید 3
در این نوع گرید 3 از کبدچرب بیمار تنها با بهبود سبک زندگی قابل درمان خواهد بود. ورزش،تغذیه مناسب مثل کاهش مصرف انواع گوشت ها،فست فودها،چربی ها و غذاهای چرب و شیرین و مدیریت استرس و دیگر موارد باید رعایت شوند. البته این هشدار برای افراد دارای گرید 1 و 2 است که در درمان بیماری خود سهل انگاری میکنند.
گرید 4
در این گرید 4 کبد چرب که به سیروز کبدی معروف است در صورت اقدام نکردن و سهل انگاری برای بهبود بیماری،پیوند کبد برای فرد احتیاج میشود.
علائم کبد چرب چیست؟
این بیماری معمولا علائمی ندارد اما در برخی از افراد ممکن است علائمی مانند خستگی یا درد در سمت راست بالای شکم جایی که کبد شما قرار دارد داشته باشند. اگر فردی دارای سیروز کبدی یا همان گرید 4 باشد ممکن است علائمی مانند
شکم متورم،رگ های خونی بزرگ شده در زیر پوست که معمولا ظاهر کف دست قرمز دیده میشود،سینه های بزرگتر از حد معمول در مردان (ژنیکوماستی)،پوست و چشم هایی که به دلیل بیماری یرقان مایل به زرد به نظر می رسند.
عوامل کبد چرب چیست؟
مصرف الکل به مقدار زیاد،افرادی که دچار سوتغذیه هستند،کاهش وزن های سریع،افرادی که دیابت نوع 2 دارند،افزایش سن هم یکی از ریسک ابتلا به این بیماری است،داشتن سطوح بالایی از چربی خون مانند کلسترول و تری گلیسرید،فشار خون بالا و…
مصرف برخی داروهایی مثل کورتیکواستروئیدها و برخی داروهای سرطان،ابتلا بودن به عفونت های خاص مانند هپاتیت c،قرارگیری در برابر برخی از سموم شیمیایی،سندروم تخمدان پلی کیستیک،آپنه خواب،کم کاری تیروئید،غده هیپوفیز کم کار،چاقی به ویژه در اطراف پهلوها و شکم.
درمان کبد چرب چیست؟
1- تغییر سبک زندگی و لایف استایل
برنامه غذایی سالم داشتن و تحرک روزانه مثل ورزش کردن،کوه نوردی،رفتن به طبیعت و دوری از غذاهای ناسالم و فراوری شده و جایگزین کردن مواد غذایی سالم مثل غذاهای ابپز شده،خوردن اجیل و دانه هایی مثل افتابگردان و کدو، مصرف اب بیشتر در روز یکی از بهترین پیشگیری ها و درمان این بیماری است.
2-کاهش وزن
یکی دیگر از بهترین کارهایی که برای پیشگیری یا درمان کبد چرب میتوانید انجام دهید کاهش وزن است. یک رژیم غذایی با کیفیت را تهیه کرده و از ان پیروی کنید همینطور در سبد غذایی روزانه خود دریافت میوه ها و سبزیجات را بیشتر کنید.
مصرف ماهی و غذاهای پرفیبر،کاهش مصرف کربوهیدرات،ممنوعیت مصرف قندهای ساده،چربی های اشباع و ترانس،کاهش مصرف نمک،کاهش مصرف الکل و داروهای مضر نیز میتواند در بهبود این بیماری به شما کمک شایانی کند.
3-مصرف انواع ویتامین ها
مصرف ویتامین ها هم گزینه ی خوبی برای پیشگری و درمان کبد چرب به حساب می آید. یکی از بهترین ویتامین ها برای بهبود کبدچرب ویتامین E است. ویتامین های دیگری که در کیفیت انرژی روزانه شما موثر است مصرف ویتامین هایی مثل فارماتون،مینرال و مولتی ویتامین ها هستند که به بدن شما در برابر مقاوم بودن بدن در برابر بیماری ها کمک میکنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!