ورزش پیلاتس چیست؟ همه چیز راجب پیلاتس را بدانید.
اگر تابحال به یک باشگاه ورزشی سرزده باشید،به احتمال زیاد نام ورزش پیلاتس را شنیده اید. این روزها پیلاتس به یکی از ورزش های پرطرفدار تبدیل شده است که بسیاری از افرادی که اهل ورزش کردن هستند،دوست دارند حرکات پیلاتس را یاد بگیرند تا با 45 دقیقه ورزش کردن تا 300 کالری انرژی بسوزانند.
مسئله بسیاری از افرادی که در کنار رژیم غذایی دوست دارند از ورزش برای کاهش وزن سریع استفاده کنند این است که آیا این ورزش به کم کردن وزن کمک میکند؟ حالا تیم حامد کوچ اینجاست تا تاثییر ورزش پیلاتس را بر روی بدن خود بدانید! با ما تا آخر این مطلب همراه باشید.
هر آنچه باید درباره ورزش پیلاتس بدانید
ورزش پیلاتس را برای نخستین بار فردی به نام جوزف پیلاتس آلمانی ابداع کرد. وی با اعتقاد بر اینکه ذهن و جسم باهم در ارتباط هستند و سلامت آن ها روی یکدیگر تاثیر میگذارد،ورزشی ابداع کرد که سلامت هر دو را در نظر بگیرد.
به همین دلیل است که حرکات ورزش پیلاتس برای افزایش قدرت ذهن و جسم در کنار یکدیگر است. پیلاتس نمی تواند برای اهداف درمانی به کار رود. اما با اجرای صحیح حرکات آن در طولانی مدت،انعطاف پذیری،قدرت جسمانی و همچنین قدرت ذهنی در تحمل و کنترل بدن را بالا می برد.
جوزف پیلاتس این ورزش را به گونه ای طراحی نمود که روی بخش مرکزی بدن تمرکز کرده و بتواند با تقویت ماهیچه های پشت،کمر،پا و باسن در اصلاح وضعیت بدن و همچنین سلامت آن نقش مفیدی داشته باشد.
پس این ورزش نه تنها تسلط و تمرکز ذهن شما بر روی وضعیت جسمانی و اندام ها افزایش می یابد،بلکه بدن شما برای انجام کارهای روزانه و حتی برخی اعمال جسمانی سنگین تر قدرت بیشتری پیدا میکند.
ورزش پیلاتس برای چه کسانی مفید است؟
در طی انجام ورزش پیلاتس در خانه متوجه می شوید که حرکات آن برای سطوح مختلف افراد از مبتدی تا حرفه ای متفاوت است تا قدرت بدنی آن ها به مرور افزایش پیدا کند و هیچ فشاری به یکباره به بدن آنها وارد نشود.
ورزش پیلاتس اغلب برای افرادی به کار میرود که میخواهند لاغری شکم،عضله سازی یا قدرت جسمانی خود را بالا ببرند و معمولا برای کاهش وزن سریع به کار نمی رود. اما میتوانید این ورزش را با ورزش های لاغر کننده ترکیب کنید تا کاهش وزن موفق تری ذاشته باشید.
انواع ورزش پیلاتس کدامند؟
پیلاتس استات
پیلاتس استات را شاید برخی از افراد با نام برند لوازم پیلاتس بشناسند که البته دستور العمل های خاص خود را نیز در این ورزش ایجاد کرده است. اما به شکل اصلاح شده ای از پیلاتس که توسط متخصصین طراحی شده نیز میگویند که روی بازسازی شکل ستون فقرات تاثیر میگذارد.
پیلاتس کنترل بدن
بسیاری از پزشکان این نوع را برای افزایش و بهبود روند بازسازی در بیماران دارای جراحت تجویز میکنند. پیلاتس کنترل بدن 7 اصل دارد که شامل آرامش،توازن،تنفس،تمرکز،هماهنگی حرکت های روان و قدرت می باشند.
پیلاتس تعادل بدن
این مورد در حقیقت نوعی تمرین جدید است که در باشگاه ها از ادغام ورزش پیلاتس،یوگا و تایی چی همراه با موسیقی انجام می شود.
پیلاتس اصلاحی
این نوع از پلاتس توسط متخصصان سلامت و تناسب اندام برای رسیدگی و رفع عدم تعادل و جبران حرکتی استفاده می شود. این تمرین ها معمولا توسط مربیان شخصی،ماساژدرمان ها و کایروپراکتیک ها استفاده می شوند تا به مشتریان کمک کنند هم در حین تمرین و هم در زندگی روزمره خود احساس بهتری داشته باشند.
پیلاتس کلاسیک
تمریناتی که توسط بنیانگذار جوزف پیلاتس آموزش داده است به ترتیبی که او آنها را آموزش داده و نام هایی که به آنها اشاره کرده است. به طور تخصصی آموزش می دهد.
پیلاتس با دستگاه
انواع مختلف حرکات ورزش پیلاتس را میتوان با ابزار اختصاصی این ورزش انجام داد. لوازم اختصاصی در پیلاتس کش پیلاتس،توپ و تشک پیلاتس لوازم رایجی هستند که در اغلب کلاس های آموزشی پیلاتس می توانید پیدا کنید.
البته برخی از باشگاه های ورزشی حرکات پیلاتس را با دستگاه انجام می دهند. یکی از این دستگاه ها ریفورمر است. این دستگاه یک تخت است که بستری به حالت کشویی دارد و با طناب های مقاومتی که به آن متصل هستند،میتوانید انواع حرکات را به آسانی انجام دهید.
فواید ورزش پیلاتس برای سلامتی
متخصصان میگویند که تمرین منظم ورزش پیلاتس به بهبود وضعیت بدنی،ماهیچه ها،تعادل و حرکت مفاصل و نیز کاهش استرس و تنش کمک میکند. برای ورزشکاران زبده میتوانند با توسعه قدرت و انعطاف پذیری بدن آموزش خود را تکمیل کنند و به کاهش خطر آسیب کمک کنند.
شواهدی مبنی بر اینکه ورزش پیلاتس برای افرادی که مبتلا به کمر درد هستند مفید است. استفاده از دستگاه reformer فرد را قادر می سازد تا با حمایت از دستگاه ورزش انجام دهد. با تقویت عضلات فیله کمر،کمر قوی تر شده و از درد رها می یابد.
عضله سازی و چربی سوزی با ورزش پیلاتس
چربی سوزی
ورزش پیلاتس یک فعالیت ماهیچه ای است که میتواند به شما در حفظ وزن سالم کمک کند. کلاس ها در شدت با هم متفاوت هستند که میتوانند ملایم،یا پویا باشند و یک ورش سخت ارائه دهند.
اگر میخواهید با انجام این نوع تمرینات وزن کم کنید،توصیه میکنیم ورزش پیلاتس را با رژیم غذایی سالم و برخی فعالیت های هوازی نظیر شنا،پیاده روی،دوچرخه سواری و کاردیو همراه کنید.
عضله سازی
تمرینات پیلاتس تمرکزشان بر روی وضعیت صحیح بدن و هم ترازی آن است. هنگاهی که این تمرینات به بهترین شکل انجام شود،نتیجه آن بدنی زیباست. ورزش پیلاتس برای افرادی که که به دنبال افزایش قدرت عضلات بدون بزرگ شدن آنها هستند،می تواند انتخاب خوبی باشد.
اکثر ورزشکاران با استفاده از ورزش هایی مثل بدنسازی فقط بر روی عضلات ظاهری بدن خود کار میکنند در حالیکه با انجام تمرینات پیلاتس میتوانید عضلات خود را قوی تر و سایز عضلات ساخته شده را تثبیت کنید،به اصطلاحی از ریزش عضلات جلوگیری کنید.
چند مدل از تمرین های ورزش پیلاتس
1 آماده سازی خم جانبی
در حالی که به پهلو هستید با هر دو زانو خم شده،ساعد و آرنج خود را به سمت بالا فشار دهید. پاهای شما در پشت سر شما قرار می گیرند و زانوهایتان در یک راستا با باسن قرار دارند. تکرار این حرکت 8 تا 12 تکرار است.
بازدم کنید تا ساعد خود را به زمین فشار دهید و باسن خود را به هوا ببرید. دم کنید و باسن خود را تا نیمه پایین بیاورید. بازدم کنید تا باسن خود را دوباره بالا بیاورید. دوباره دم کنید تا باسن خود را با کنترل پایین بیاورید. برای افزایش سختی،پاهای خود را صاف کرده و بلند کنید تا یک خط مستقیم از سر تا پای خود ایجاد کنید.
2 کشش تک پا
به پشت دراز بکشید و هردو پا را روی میز بگذارید. نفس خود را بیرون دهید تا سر،گردن و شانه های خود را روی زمین خم کنید تا به زانوهای خود نگاه کنید. نفس بکشید تا دستان خود را روی دو طرف زانو قرار دهید. بازدم کنید تا یک پا را با زاویه 45 درجه یا پایین تر بکشید.
در حالی که چانه در گودی گردن قرار گرفته است کامل به پشت دراز بکشید. پای راست خود را به طرف سینه از زانو خم کنید. حالا با 2 دست پارا به سمت گوش راست کشیده و عمل دم را انجام دهید.
پای چپ را باز و صاف کنید و با پنجه ی تیز و کشیده به سمت بیرون و پایین نگه دارید. همراه بازدم جای پا را عوض کنید. این عمل را 10 مرتبه روی هر پا تکرار کنید.
3 حرکت کریس کراس
برای انجام کریس کراس در ورزش پیلاتس بعد از اجرای حرکت کشش دو پا، زانوها را خم کرده و سپس پای راست را با زاویه ی 30 تا 45 درجه نسبت به سطح زمین به سمت بیرون صاف کنید. دست ها را پشت سر محکم روی هم قرار دهید.
شانه ها را از سطح زمین بالا بیاورید. مرکز قدرت بدن را داخل نگه دارید. حالا بالاتنه را به سمت چپ پیچ دهید آرنج را راست را به زانوی چپ برسانید و عمل دم را انجام دهید. دوباره همین عمل را تا 5 تکرار برای هر سمت بدن انجام دهید و تا 2 ثانیه عمل دم را انجام دهید.
4 حرکت چرخش ستون مهره ها
در وضعیت نشسته و کشیده قرار بگیرید. باسن را منقبض نگه دارید. هر 2 زانو را قفل کرده و مچ پا را به حالت شکسته نگه دارید. دست ها را کشیده و طوری در کنار بدن نگه دارید که شانه ها در یک خط صاف (حالت صلیب) قرار بگیرند.
سینه را باز کرده و بازو ها را کمی به عقب بکشید. مرکز قدرت بدن را محکم به سمت داخل نگه دارید. با اجرای عمل بازدم بالاتنه را به چپ بچرخانید. با اجرای عمل دم به حالت اول بازگردید و عکس تمرین را انجام دهید. 10 الی 20 تکرار برای چربیسوزی پهلوها عالی است.
دیگر آپشن های ورزش پیلاتس چیست؟
استحکام هسته را افزایش می دهد.
وضعیت بدن را بهبود می بخشد.
درد کمر را کاهش می دهد.
از صدمات ورزشی جلوگیری میکند.
انرژی روزانه را افزایش می دهد.
آگاهی بدن را افزایش می دهد.
استرس را کاهش می دهد.
درد قاعدگی را کاهش می دهد.
انعطاف پذیری و تحرک را بهبود می بخشد.
تعادل بدن را افزایش می دهد.
تقویت ایمنی بدن را افزایش می دهد.
انگیزه را افزایش می دهد.
بهبود روابط جنسی را متعادل میکند.
استخوان ها را تقویت میکند.
خلق و خو را بهبود می بخشد.
برای خواب بهتر عالی عمل میکند.
عوارض ورزش پیلاتس چیست؟
با وجود مناسب بودن ورزش پیلاتس برای تمام افراد باز موانعی سر راه است. به عنوان مثال افرادی که دچار آرتروز و پوکی استخوان هستند،ممکن است انجام حرکات ورزشی پیلاتس برای آنها بسیار دشوار باشد و هر ورزشی که بیش از حد به فرد فشار بیاورد مناسب نخواهد بود.
پیلاتس جزو ورزش های هوازی محسوب نمی شود. بنابراین برای کاهش وزن مداوم عالی نیست. اگر قصد کاهش وزن بالا را در ذهن دارید ورزش پیلاتس گزینه مناسبی برای شما نیست. در ابتدا ممکن است متابولیسم شما بالا رود،ولی این ورزش برای عضلات و ماهیچه های شما تمرکز دارد.
برای شروع هر ورزشی باید هدف خود را مشخص کنید.آیا میخواهید چربیسوزی داشته باشید یا میخواهید بر روی عضلات خود کار کنید. یا صرفا میخواهید تحرک روزانه برای سلامتی بدن خود داشته باشید؟ انتخاب با شماست.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!