سرکه سیب و فواید آن در چربیسوزی! طرز تهیه سرکه سیب خانگی
خواص سرکه سیب در طب سنتی
برخی از افراد گمان میکنند که سرکه سیب فقط یک چاشنی پرکاربرد است. اما واقعیت این است که خواص سرکه سیب آن را به ترکیبی شفابخش برای درمان بیماری های مختلف تبدیل کرده است. زیرا حاوی املاح و ویتامین های بسیاری است.
سرکه سیب که از تخمیر طولانی به دست می آید و انواع پروبیوتیک ها را فعال میکند کالری بسیار ناچیزی دارد و میتواند امراض بسیاری را درمان کند و شدت علائم را کاهش دهد. همچنین متخصصین طب سنتی عقیده دارند سرکه سیب طبع سرد و خشک دارد.
به همین جهت برای درمان بیماری هایی که در اثر غالب شدن طبع گرم بروز میکند بسیار کاربردی است. با اینکه خواص سرکه سیب برای مردان و زنان یکسان است و هیچ منع مصرف جنسی برای آن وجود ندارد،اما ممکن است مردان در اثر مصرف بیش از اندازه دچار خستگی و بی حالی شوند.
ارزش غذایی سرکه سیب
. منیزیم
. آهن
. فسفر
. منگز
. آمینواسید
. آنتی اکسیدان ها
. فقط 3 کالری در هر قاشق غذا خوری
مقدار مصرف روزانه سرکه سیب
به طور معمول توصیه میشود در هر روز فقط به مقدار 15 الی 30 میلی لیتر یا 1 الی 2 قاشق غذاخوری از سرکه سیب استفاده کنید. این مقدار را میتوانید هم با آب مخلوط کنید و هم به عنوان چاشنی به سالاد یا غذای خود اضافه کنید.
بهترین کار این است که استفاده از این سرکه را با یک قاشق غذا خوری در طول روز شروع کنید و در صورتی که هیچ عارضه جانبی مشاهده نکردید به تدریج مقدار آن را افزایش دهید. بهترین زمان مصرف این سرکه بین وعده های غذایی یا همراه سالاد می باشد.
خواص سرکه سیب برای بدن چیست؟
مفید برای قلب
بیماری های قلبی به دلایل مختلفی ایجاد میشود. اما اگر میخواهید یک راه مطمئن و کم ریسک برای درمان آن انتخاب کنید بهتر است بدانید که مصرف سرکه سیب بخاطر وجود استیک اسید که میزان کلسترول خون را کاهش می دهد و از این طریق گرفتگی عروق را کم و بیماری قلبی را درمان می کند.
اسید کلروژنیک یک آنتی اکسیدان قوی است که در ترکیبات سرکه سیب وجود دارد و از اکسیده شدن کلسترول جلوگیری میکند. خواص سرکه سیب طبیعی برای فشار خون نیز اثبات شده است و به طور موثری میتواند آن را کاهش دهد.
مفید برای معده
مشکلات و ناراحتی های شابع معده مانند گوارش کند یا سنگین و اختلالات شکمی با مصرف سرکه سیب تسکین می یابد. این ماده غذایی با کم کردن میزان اسیدیته معده به بهبود علائم سوزش سردل کمک میکند.
متخصصان طب سنتی عقیده دارند خواص سرکه سیب با عسل موجب متعادل کردن اسیدمعده و جلوگیری از سوزش سردل میشود. همچنین در مواردی که فردی مبتلا به التهاب مری باشد،مصرف یک قاشق سرکه سیب بعد از غذا میتواند موثر واقع شود.
مفید بر سلامت مفاصل
یکی دیگر از تاثییرات سرکه سیب مربوط به کاهش التهاب و درد مفاصل است. خواص این ماده غذایی برای زانودرد باعث میشود از آن به عنوان یک داروی خانگی موثر استفاده شود. همچنین کسانی که مبتلا به آرتریت یا سایر اختلالات التهابی هستند برای بهره مندی از خاصیت این ماده برای پادرد میتوانند آن را به صورت موضعی روی مفصل استفاده کنند.
مفید برای لاغری
سرکه سیب به طور مستقیم و غیرمستقیم بر کاهش وزن تاثییر دارد. این ماده غذایی جذب قند هنگام هضم غذا را کاهش می دهد که موجب افزایش سوخت و ساز و کاهش وزن میشود. از سویی دیگر ترکیب سرکه سیب و عسل موجب کاهش اشتهای کاذب،کاهش کلسترول و چربی مضر شده و به تعدیل وزن کمک میکند.
مفید برای پوست
کسانی که با روش های مراقبت از پوست آشنایی داشته باشند به خوبی با خواص این سرکه بر زیبایی و سلامت پوست آگاه هستند. این ماده غذایی ماده ای موثر برای پاکسازی پوست از آلودگی ها و سلول های مرده است و ضمن باز کردن منافذ بسته پوست در درمان لک های پوستی و جلوگیری از آکنه تاثییر می گذارد.
عوارض مصرف سرکه سیب
مصرف سرکه سیب به طور کلی خطری ندارد و برای بیشتر افراد ایمن است اما ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی هم ایجاد کند. از آنجایی که این ماده غذایی دارای خاصیت اسیدی است اگر برای خواص این ماده از آن استفاده میکنید،مراقب باشید آن را به همراه مواد غذای قلیایی که خاصیت اسیدی آن را خنثی میکند مصرف نکنید.
در نظر داشته باشید که مصرف مداوم از این ماده غذایی ممکن از به مینای دندان آسیب برساند و بهتر است آن را با نی مصرف کنید و یا پس از مصرف آن دهان خود را با آب شستشو دهید که به بافت لثه و دندان ها آسیب نرساند.
گرچه مصرف سرکه سیب خواص زیادی دارد اما مصرف بسیار زیاد آن در طولانی مدت (مصرف بیش از 200 میلی لیتر در روز) میتواند منجر به پوکی استخوان و کمبود پتاسیم در بدن شود. اگر پس از مصرف دچار عوارض ناخواسته ای مثل حالت تهوع و استفراغ شدید، شدید حتما با پزشک مشورت کنید و مورد را رفع کنید.
طرز تهیه سرکه سیب خانگی
مواد لازم برای تهیه سرکه سیب عبارتنداز (3 کیلو سیب)(3 قاشق غذاخوری شکر)(آب جوشیده شده سرد به مقدار کافی)
مرحله اول
ابتدا سیب ها را میشوییم و درون آبکش قرار می دهیم و اجازه می دهیم سیب ها کاملا خشک شوند. در ادامه سیب ها را به 4 قسمت تقسیم میکنیم و هسته و ساقه آن را جدا میکنیم.
مرحله دوم
حالا هر قسمت از سیب را به 2 قسمت تقسیم میکنیم و یک ظرف شیشه ای مناسب انتخاب میکنیم. سپس درون شیشه را با دستمال استریل میکنیم و در ادامه درون ظرف را برای تخمیر سرکه شکر میریزیم.
مرحله سوم
در این مرحله سیب ها را درون ظرف روی شکر قرار میدهیم و در ادامه آب جوشیده شده را تا اندازه ای که روی سیب ها را بگیرد اضافه میکنیم. توجه داشته باشید کمی از ظرف باید خالی بماند و در ادامه روی ظرف را با یک پارچه تمیز بپوشانیم.
مرحله چهارم
حالا دور پارچه نخی را با کش فیکس میکنیم تا گازی که حاصل از تخمیر سرکه است از شیشه خارج شود. در ادامه شیشه را در مکانی تاریگ و گرم به مدت 7 روز قرار میدهیم و در ادامه پس از گذشت این مرحله پارچه روی شیشه را برمیداریم.
مرحله پنجم
در این مرحله برای آن که سیب ها روی آب بمانند تا کپک بزنند یک درب پلاستیکی درون شیشه روی سیب ها قرار میدهیم. سپس یک جسم سنگین روی آن قرار میدهیم تا به سیب ها فشار وارد کند و پایین بروند.
مرحله ششم
حالا مجددا روی شیشه را با پارچه نخی می پوشانیم و سپس با کش پارچه را فیکس میکنیم و به مدت 20 روز درون مکانی تاریک و گرم قرار میدهیم. در ادامه پس از گذشت این زمان پارچه روی سرکه سیب را بر میداریم.
مرحله هفتم
توجه داشته باشید سفیدی های روی سرکه کپک نیست. در صورتی که موادی به رنگ سبز یا سیاه روی سرکه وجود داشت به این منظور است که سرکه کپک زده است. در ادامه آبکش را روی یک کاسه مناسب قرار میدهیم.
مرحله هشتم
در نهایت سرکه سیب را درون آبکش یا صافی میریزیم تا سرکه صاف و یک دست شود. در ادامه سرکه را درون بطری می ریزیم و میتوانیم به مدت 3 هفته تا 6 ماه در جای تاریک و خشک نگهداری کنیم. نوش جانتان
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!