تاثییر هوازی و کاردیو در چربی سوزی و کاهش وزن بدن

هوازی یا کاردیو چیست؟

ورزش هوازی یا کاردیو به فعالیت هایی گفته میشود که با شدت معمولی یا شدت بالا و در زمان طولانی تر انجام میشود و با فعال کردن جریان خون و افزایش ضربان قلب ریه ها و عضلات بزرگ بدن باعث تشدید سوخت و ساز بدن میشود که بعد از سوزاندن قند موجود در خون، بدن را به فاز استفاده از چربی ها و چربیسوزی هدایت میکند.

این ورزش سبب افزایش ضربان قلب و تنفس برای مدت نسبتا طولانی میشود که از همین رو بدن را برای سوخت و ساز بالا اماده میکند.برعکس ورزش های غیرهوازی مانند وزنه برداری یا بدنسازی که سبب میشود ضربان قلب و تنفس از حد نرمال بالاتر نرود و خیلی تاثییری بر چربیسوزی ندارند.

هوازی

کاردیو و هوازی چه تاثییری بر چربی سوزی بدن دارند؟

وقتی تمرینات این ورزش را شروع میکنیم قلب خون بیشتری را پمپاژ میکند و سریع تر از قبل فعال میشود این کار باعث قوی تر شدن قلب شما میشود و با قوی تر شدن قلب،شش ها نیز قوی میشوند و خون را به نحوی موثر تر پمپاژ میکنند در نتیجه اکسیژن بیشتری به عضلات و اندام ها میرسد.

عضلات قلب با مصرف اکسیژن حین انجام این ورزش کارامدتر میشود،دلیل این اتفاق افزایش فعالیت و تعداد انزیم هایی است که اکسیژن را از جریان خون گرفته و وارد عضلات میکند.تصور کنید 100 مولکول اکسیژن از داخل یک عضله میگذرند و اگر عضله بتواند تمام این 100 مولکول را مصرف کند (در مقایسه با 50 مولکول) تناسب اندام و چربیسوزی شما 2 برابر میشود.

به بیان دیگر اگر حداکثر اکسیژن مصرفی شما 60 میلی گرم در دقیقه باشد و حداکثر اکسیژن مصرفی فرد دیگری 30 میلی گرم در دقیقه باشد،میزان سلامت بدن و چربیسوزی شما 2 برابر ان فرد میشود.با شروع این دسته از فعالیت ها تعداد و فعالیت میتروکندری های درون عضله نیز افزایش می یابد.میتروکندری ها نیروگاه های سلول ما هستند و انها با استفاده از اکسیژن،چربی و کربوهیدرات ها را میسوزانند و سوخت حرکت بدنی را تامین میکنند.

خبر خوب این است که تعداد و فعالیت های میتروکندری ها در واکنش به این ورزش منظم تنها ظرف یک تا چند هفته تا 50 درصد افزایش می یابد.

چه فعالیت هایی ورزش هوازی یا کاردیو هستند؟

تمریناتی مثل دو سرعت،پیاده روی سریع،دویدن نرم،دو استقامت،شنا،دوچرخه سواری،استفاده از تردمیل،دستگاه استپ،الیپتیکال،دوچرخه ثابت جزو ورزش هوازی و کاردیو به شمار میروند.مهمترین منبع سوخت در این تمرینات نیز گلوکزخون (قندخون)،گلوکز ذخیره بدن (گلیکوژن) و چربی ها هستند.

کوه نوردی،کار با وزنه با استراحت کمتر،پله نوردی هم جزو ورزش هوازی و کاردیو قرار میگیرند ولی تاثییرشان نسبت به ورزش هایی که در مطالب بالا اوردیم کمتر هستند.

هوازی را بعد از تمرین انجام دهیم یا قبل از تمرین؟

دیدگاه های مختلفی نیز در این باره مطرح شده است و ممکن از برای کسانی که تازه ورزش را شروع کرده اند بی اهمیت جلوه کند،این مسله هم مانند مسایل دیگر کاملا بستگی به اهداف ورزشی شما دارد مثلا برای کاهش وزن،عضله سازی،افزایش قدرت،ورزش قهرمانی،ظاهر و امثال ان میباشد.

هوازی برای کاهش وزن بدن

مثلا برای کاهش وزن میتوانید هوازی یا کاردیو را هم قبل از کار با وزنه یا بعد از کار با وزنه انجام دهید. اما توجه داشته باشید برای هوازی و بالابردن جریان خون و شروع بدن به چربیسوزی حداقل 45 دقیقه الی 1 ساعت هوازی منظم داشته باشید.

هوازی برای عضله سازی

برای عضله سازی بدن هم میتوانید هوازی را قبل و بعد از کار با وزنه انجام دهید ولی برای اینکه شما در حال عضله سازی هستید و برای رخ ندادن اتروفی عضله (عضله سوزی) یا ریزش عضله زمان هوازی شما نباید خیلی طول بکشد و زمان کاردیو را به 15 دقیقه تا 30 دقیقه برسانید.

هوازی برای حجم گرفتن بدن

برای حجم گرفتن و افزایش وزن بدن، شما باید بیشتر روی وزنه زدن تمرکز کنید تا اینکه هوازی داشته باشید، اما برای چرب نشدن بدن و فرم گرفتن عضلات نیاز به هوازی و کاردیو انجام دادن هستید و میتوانید زمان این کار را از 15 دقیقه تا 20 دقیقه محدود کنید که هم انزیم ها و سوخت و ساز بدن به حد نرمال برسد هم عضلات و اندام شاداب تری داشته باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *