تاثییر مصرف مکمل های بدنسازی برای بدن
مکمل های بدنسازی چیستند و چه تاثییری بر روی بدن دارند؟
مکمل های بدنسازی و غذایی که اکثر ورزشکاران از انها استفاده میکنند در اشکال متفاوتی از جمله قرص،کپسول،پودر،مایع و پروتئین بارها را در بر میگیرد.که رایج ترین انها شامل امینو اسیدها،پروتیین ها،کراتین و کافئین میباشد که هر ورزشکار برای هدف مشخص بدنی خود چه برای اضافه وزن یا کاهش وزن و افزایش عضله سازی انواع مکمل ها را مورد استفاده خود قرار میدهند.
مطالعات بین المللی در سال 2016 دریافتند که دو سوم یعنی حدود 67 درصد از 3887 نفر از ورزشکاران حرفه ای از مکمل های بدنسازی حاوی ویتامین،مواد معدنی،کراتین و گینر ها استفاده میکنند و با افزایش سن استفاده از مکمل ها افزایش پیدا میکند.جالب است بدانید که در کشور های اروپایی استفاده مکمل ها در خانم ها بیشتر از اقایان میباشد.
در گزارشی که از ورزشکاران تهیه شده است بعضی ورزشکاران مصرف مکمل های بدنسازی را خیلی مفید تایید نکردند و عده ای بعد از مصرف مکمل های بدنسازی تایید کردند که برروی بدن انها واکنش مثبتی داشته که از همین سو مصرف مکمل های بدنسازی در کنار غذای مصرفی باکیفیت نتیجه بهتری دارد.
ایا مصرف مکمل های بدنسازی فقط مورد استفاده در بدنسازی قرار میگیرند؟
مردان نسبت به خانم ها تمایل بیشتری برای تقویت کننده ی توان بدنی از مکمل های بدنسازی استفاده میکنند در یک مطالعه که بر روی 106 هزار و 699 نفر از پرسنل نظامی امریکا در سال های 2008 انجام شد.حدود 22.8 درصد مردان و 5.3 درصد زنان از بهترین مکمل های ورزشی همچون پروتئین وی،کراتین و امینو اسیدها استفاده میکردند.
همینطور 40.5 درصد مردان و 35.5 درصد زنان نوشیدنی انرژی زا که شامل کافئین و نوشیدنی های گیاهی تقویت کننده بوده است می نوشیدند.
چرا که استفاده از این محصولات ارتباط مستقیمی با قرار گیری افرادی که در شرایط پیچیده،فعالیت شدید بدنی و میزان خواب کمتر از 5 ساعت در شب داشتند از این نوشیدنی ها استفاده میکردند،فعالان در رشته های هاکی روی یخ،کشتی،بیس بال، والیبال و شنا هم بیشترین استفاده را از این نوشیدنی ها و مکمل های بدنسازی تقویتی داشته اند.
مقدار مصرفی مکمل های بدنسازی به چه اندازه است؟
ورزشکاران باید به مقدار کافی مایعات و کربوهیدرات برای ثابت نگه داشتن سطح گلوکز خون و جایگزین شدن گلیکوژن سلول های عضلانی استفاده کنند. همچنین ورزشکاران هر روزه به (1 الی 3 گرم پروتیین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن)،(1 الی 2 گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن چربی مفید)،(20 تا 35 درصد کل کالری دریافتی کربوهیدرات ویتامین و مواد معدنی نیاز دارند.)
ورزشکارانی که ورزش های استقامتی بیش از 1 ساعت انجام میدهند،یا در محیط های گرم و یا در ارتفاعات ورزش میکنند حتما نیاز دارند تا اب و الکترولیت های از دست رفته بدنشان را تامیین کنند. و برای دریافت انرژی مضاعف از غذاهای با کیفیت یا مکمل های بدنسازی استفاده کنند.
منظور از الکترولیت ها همان یون های محلول در اب میباشد که تنظیم بودن انها در بدن بسیار حیاتی میباشد چرا که عملکرد عضلات قلبی،تنفسی و انتقال پیام در سیستم عصبی توسط همین یون ها صورت میگیرد.مانند یون سدیم،پتاسیم،کلسیم و …
مقدار مصرفی مکمل های بدنسازی برای اکثر تیپ بدنی افراد متفاوت است چرا که تمام ورزشکاران یک هدف ورزشی را دنبال نمیکنند به این معنا که بعضی از ورزشکاران که به دنبال افزایش وزن و حجم عضلات هستند باید مکمل هایی همچون کراتین،گینر و پروتیین ها را دز سبد مصرفی خود جای دهند.
ورزشکارانی که به دنبال کاهش وزن یا عضله سازی (کات بدن) میباشند، باید از مکمل هایی از جمله پروتئین وی،امینواسیدهای شاخه دار بی سی ای ای (bcaa) و چربیسوزها استفاده کنند.
مقدار استفاده از مکمل های بدنسازی به شرایط ورزش و بدنی شما برمیگردد، چرا که بعضی از مکمل ها قبل از ورزش و بعضی مکمل ها بعد از ورزش و یا هنگام تمرین یا قبل از خواب استفاده میشوند.
فواید مصرف مکمل های بدنسازی چیستند؟
ورزشکارانی که بصورت حرفه ای و نیمه حرفه ای فعالیت ورزشی دارند،بخاطر کافی نبودن انواع پروتیین،ویتامین ها و امینو اسید ها در غذاهای مصرفی مجبور به استفاده از مکمل ها میشوند. چون بعد از فعالیت ورزشی و خالی شدن بدن از انواع مواد معدنی شما برای جبران انرژی مصرفی،ترمیم ریز اسیب های بافت عضله،ریکاوری و افزایش عضله سازی نیازمند مصرف پروتیین و ویتامین ها هستید.
بطور مثال هر اسکوپ پروتیین وی به شما 20 گرم پروتتین خالص به همراه امینواسیدهای شاخه دار میدهد که این یک دلیل کافی برای استفاده از مکمل ها است.
این روزها بخاطر فقر ویتامین ها در بدن و نبود مقدار کافی از انواع ویتامین ها در غذاهای روزانه و سبزیجات،استفاده از ویتامین ها،مینرال ها و فارماتون در عموم مردم بیشتر شده است. چون هنگام مصرف انواع ویتامین ها از جمله پروتیین و ویتامین ها تاثیر فوقالعاده ای در کارکرد بهتر گوارش،بالانس شدن انزیم های داخلی بدن و انرژی روزانه بر روی بدن میگذارد.
عوارض مکمل های بدنسازی بر روی بدن چیست؟
شما برای استفاده از مکمل ها و تاثییرات ان بر روی بدن خود و به هدر نرفتن هزینه خود در خرید مکمل ها حتما خیلی هوشیار عمل کنید یا با یک پزشک یا مربی مشورت کنید که اگر از بیماری خاصی رنج میبرید و یا خبر ندارید عوارض خطرناکی به سراغتان نیاید.
برخی از شایع ترین عوارض مصرف مکمل های بدنسازی به شرح زیر هستند.
استفاده از مکمل ها میتواند باعث نوسانات خلقی شود.
استفاده از مکمل ها میتواند باعث بروز واکنش های الرژیک خفیف تا شدید شود.
استفاده از مکمل ها میتواند باعث بروز ناراحتی های گوارشی یا سردرد شود.
استفاده از مکمل ها میتواند باعث دهیدراته شدن و کمبود اب بدن شود و اگر از مکمل ها استفاده میکنید حتما اب مصرفی خود را افزایش دهید که هم بدن از کم ابی رها شود هم بخاطر احتمال وجود سموم حاصل از مکمل ها در کلیه و کبد بدن تصفیه شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!